MLÁDEŽ SPIEVA 2015

MLÁDEŽ SPIEVA 2015

Termín: 28.4.2015

Krajská postupová súťaž a prehliadka Mládež spieva 2015 je prezentáciou najúspešnejších detských speváckych zborov z Trenčianskeho kraja. Účastníci súťaže Mládež spieva – deti a mládež jednotlivých typov škôl – základných  škôl a základných umeleckých škôl sa učia svojím spevom vnímať krásu hudby, pestujú a uchovávajú si spevnosť ako jeden z výrazných atribútov kultúry osobnosti moderného človeka.

            Vytváranie návyku spievať, mať záľubu a porozumenie pre kultivovaný spev má osobitný význam v dnešnej dobe, keď sa mladému človeku vtieravo ponúka primárne v reprodukovanej forme monofunkčná hudba priemyslu zábavy.

            Možnosť súťažiť vytvára v mladých ľuďoch nielen pocit spolupatričnosti so svojimi rovesníkmi rovnakých záujmov, ale ich výrazne aktivizuje a motivuje v ich snahe zdokonaľovať sa, prekonávať prekážky a klásť si náročnejšie ciele. Pre pedagógov hudobnej výchovy a zbormajstrov zborových telies je ideálnym priestorom na napĺňanie vlastných, no zároveň spoločensky prospešných pedagogicko-výchovných cieľov.

            Súťaž má dvojročnú periodicitu, ktorá sa koná v nepárnych rokoch. ( V párnych rokoch sa koná súťaž a prehliadka mládežníckych speváckych zborov ).