Jasenické nôtenie 2019

Jasenické nôtenie 2019

            V dňoch 24.-25.augusta sa konalo podujatie Jasenické nôtenie v kultúrno-športovom areáli obce. Počas víkendovej akcie bol pripravený zaujímavý program. V sobotu vystúpila  populárna prešovská skupina Hrdza, ktorá pôsobí od roku 1999.

            Nedeľný program začínal svätou omšou na amfiteátri a pokračoval krajskou postupovou súťažou a prehliadkou speváckych zborov dospelých v Kostole sv. Michala Archanjela. Na festivale hudby, spevu a tanca sa prezentovala domáca folklórna skupina DÚBRAVA so svojou privítankou, ale aj folklórny súbor VAGONÁR z Popradu založený už v roku 1972. Počas kultúrneho programu bola do života uvedená aj monografia obce JASENICA V PREMENÁCH ČASU. Na záver čakala na divákov bohatá tombola.

            Počas oboch dní bol pripravený aj sprievodný program v podobe výstavy JASENICA V PREMENÁCH ČASU a výstava prác jasenických žiakov ZUŠ I.W.K.Kráľa JASENICKÉ TALENTY v zasadačke kultúrneho domu. Pre návštevníkov podujatia ako každoročne bola prichystaná prezentácia remeselných výrobkov, zábavné atrakcie pre deti a stánky s občerstvením.    

Fotogaléria

17 fotografií