FS VRŠTEC sa predstaví na celoštátnej súťaži a prehliadke folklórnych kolektívov v Liptovskom Mikuláši 11. - 12. novembra 2017

Dňa 25. júna 2017 sa počas 22. ročníka  FOLKLÓRNEJ LYSEJ v amfiteátri v Lysej pod Makytou sa konala krajská postupová súťaž a prehliadka choreografií folklórnych kolektívov TOČ SA TOČ. Organizátorom súťaže bolo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej  pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a obec Lysá pod Makytou. Zlaté pásmo s postupom do celoštátnej súťaže získal FS Vršatec – Dubnica nad Váhom       s programovým číslom – Ozveny Telgártu.

 

11. - 12. novembra 2017 sa v Liptovskom Mikuláši uskutoční celoštátna postupová súťaž choreografií folklórnych kolektívov TANCUJ, TANCUJ. Organizátorom podujatia je Liptovské kultúrne stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš, vyhlasovateľom a garantom podujatia je NOC v Bratislave. Z krajských kôl do vrcholného kola súťaže, ktorá sa koná raz za 3 roky, postúpilo 13 folklórnych kolektívov z celého Slovenska.

 

Podujatie v sobotnej súťažnej časti, 11.11.2017, tvoria dva bloky choreografii:

I. blok od 15:00 do 16:30. II. blok od 17:00 do 18:30. Prehliadka vyvrcholí vyhlásením výsledkov a galaprogramom v nedeľu 12.11. o 14:00.

 

Postupujúci: UFS Mladosť Banská Bystrica, FS Živel Bratislava, Fsk Raslavičan Raslavice, FS Ponitran Nitra, FS Jelenčan Jelenec, FS Vranovčan Vranov nad Topľou, FS Csallóközi z Dunajskej Stredy, FS Vršatec Dubnica nad Váhom, FS Ilosvai Veľká Ida, FS Hornád Košice, FS Rakonca Fiľakovo a domáci FS Váh, Liptovský Mikuláš.

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Príďte podporiť najlepšie folklórne kolektívy z celého Slovenska do veľkej sály v Dome kultúry v Liptovskom Milkuláši 11.-12.11.2017. Vstup je voľný.