Múzy nás spájajú 2015

Múzy nás spájajú 2015

Termín: 20.11.2015

Regionálna a miestna kultúra majú v živote občanov nezastupiteľné miesto a významné poslanie.  Na podnet Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici sa každoročne od roku 2008 koná podujatie  Múzy nás spájajú.

         Stretávajú sa tu profesionálni i neprofesionálni kultúrno-osvetoví pracovníci nášho regiónu, primátori, starostovia miest a obcí, vedúci súborov a záujmových kolektívov, spolupracovníci Považského osvetového strediska, Považskej knižnice a Vlastivedného múzea, významní ľudia, ktorí sa či už z profesionálneho hľadiska alebo aj individuálneho záujmu, venujú kultúre a osvetovej činnosti.

         Na návrh regionálnych kultúrnych inštitúcii v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho kraja predseda TSK udeľuje pamätné listy kolektívom a jednotlivcom, ktorí dlhodobo dosahujú úspechy v oblasti kultúry. 

         Múzy nás spájajú je stretnutím vzácnych ľudí, ktorí si popri každodenných povinnostiach nájdu čas na svoje záľuby, nájdu si čas pre druhých. Sú to ľudia, ktorí sú často verejnosťou nepoznaní a mnohým neznámi, ale za každým spoločenským či kultúrnym podujatím, je cítiť nielen ich um, ale predovšetkým srdce. Chceme poďakovať a oceniť tých, ktorí obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju Trenčianskeho samosprávneho kraja, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi a zaslúžili sa o rozvoj a propagáciu regiónu.

         Tento rok sa stretnutie priateľov kultúry - Múzy nás spájajú uskutoční v Kúpeľoch Nimnica 20.novembra 2015.