MÚZY NÁS SPÁJAJÚ 2017

MÚZY NÁS SPÁJAJÚ 2017

Termín: 27.10.2017

Regionálna a miestna kultúra majú v spoločnosti nezastupiteľné miesto a významné poslanie. Na podnet Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici sa každoročne od roku 2008 uskutočňuje kultúrno-spoločenské podujatie Múzy nás spájajú.

            Stretávajú sa na ňom profesionálni i neprofesionálni kultúrno-osvetové pracovníci nášho regiónu, predstavitelia regionálnej i miestnej samosprávy, vedúci súborov a záujmových kolektívov, spolupracovníci Považského osvetového strediska, Považskej knižnice a Vlastivedného múzea, významní ľudia, ktorí sa či už z profesionálneho hľadiska alebo aj individuálneho záujmu venujú kultúre a osvetovej činnosti.

            Na návrh regionálnych kultúrnych inštitúcií  predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja udeľuje pamätné listy kolektívom a jednotlivcom, ktorí dlhodobo pôsobia v oblasti kultúry a dosahujú vo svojej práci významné úspechy.

            Múzy nás spájajú je stretnutím vzácnych ľudí, ktorí si pri každodenných povinnostiach nájdu čas na svoje záľuby, nájdu si čas pre druhých. Sú to ľudia, ktorí sú často verejnosťou nepoznaní a mnohým neznámi, ale do svojej činnosti dávajú nielen svoj um, ale predovšetkým srdce.

            Chceme poďakovať a oceniť tých, ktorí obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju Trenčianskeho samosprávneho kraja, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi a zaslúžili sa o rozvoj a propagáciu regiónu.